FAQ

 • Catering                                                                                                                                    aan boord is verplicht. Gebruik van de kombuis (keuken) is niet mogelijk voor de groep.Bij dagvaarten is minimaal een lunch vereist. Bij een meerdaagse vaart geldt dit voor het ontbijt en de lunch. Drank mag uitsluitend afkomstig zijn van het schip.Voor de catering moet minimaal 5 dagen van te voren worden doorgegeven om hoeveel personen het gaat, hoeveel vegetariërs hieronder aanwezig zijn en wat het menu gaat worden.
 • Drankgebruik
  Voor de dranken geldt selfservice tenzij anders gewenst. Voor sterke dranken wordt een hoeveelheid geschat. Bier is verkrijgbaar per 15 of 30 liter vat.
 • Kleding
  Vrijetijdskleding wordt aanbevolen, maar is niet noodzakelijk. Regenkleding is eventueel ook aan boord aanwezig. Op het gebied van schoeisel wordt aanbevolen om geen hakken met punten te dragen.
 • Opstapplaatsen
  Het is mogelijk om op te stappen in een andere plaats dan de thuishaven Harlingen. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden. Wanneer u op wilt stappen in een andere plaats dan de in de lijst genoemde plaatsen is dit eventueel mogelijk met de prijs op aanvraag.
 • Slaapvertrekken
  De slaapkamer zijn voorzien van dekbedden met overtrekken en hoeslakens. Tevens zijn er handdoeken en washandjes aanwezig.
 • Verwachtingen
  Er wordt van u verwacht dat er enkele personen binnen de groep zijn die mee willen helpen met zeilen. 4 á 6 personen is al voldoende. Zeilervaring is absoluut niet vereist! Vrijheid, avontuur, een zijn met de elementen. Dat beleeft u aan boord van de schitterende Koh-i-Noor.